Categorie: | Geen categorie

Introductie tot schilderen met was

Geschreven: 16 maart 2017 door admin

Waar de oorsprong ligt van het maken van schilderijen met was is niet echt duidelijk.

Historici vermoeden dat de Romeinen en de Grieken meer dan 2500 jaar geleden deze kunstvorm al goed konden toepassen.

De schilderijen kunnen heel lang bewaard blijven met deze schilderstechniek. Diverse musea over de hele wereld kunnen dit soort schilderijen gemaakt van was tonen.

Tegenwoordig wordt er veel gewerkt op papier en doek, linnen en katoen, vroeger deed men dat op hout.

Ook is het mogelijk om plaaster of cement te gebruiken als ondergrond.. Uiteraard is het niet mogelijk om alle soorten van ondergrond te gebruiken voor het schilderen met was.

Als de ondergrond goed absorbeert dan zal het schilderij lang bewaard kunnen worden. Was die goed indringt is later moeilijker te verwijderen.

Het is belangrijk te schrijven dat hoe zuigend uw ondergrond is, hoe moeilijker het zal zijn om de was aan te brengen. Het is moeilijk, snel ingetrokken was weer te bewerken.

Eventuele wijzigingen aan het schilderij zal gedaan moeten worden met een nieuwe laag was.

Het risico is wel dat bepaalde kleuren door elkaar gaan, maar dit kan dan weer onverwachte en misschien ook wel superleuke resultaten geven.

Het grootste voordeel van het maken van schilderijen op niet, of weinig zuigende ondergrond, is dat men steeds de mogelijkheid heeft om zijn werk te veranderen.

Het is genoeg om de was warm te maken waardoor het vervolgens opnieuw bewerkt kan worden. Als u niet tevreden bent over het schilderij kan u de volgende dag het schilderij verder afmaken of aanpassen.

U kunt het schilderij met was eigenlijk altijd weer opnieuw bewerken.

Het maken van schilderijen met was is eenvoudig en leuk. Het allermoeilijkste is natuurlijk om een goede start te maken, zodat u niet teleurgesteld raakt door eventuele tegenvallende resultaten.

Het juiste materiaal is het allerbelangrijkste. Dat onderwerp zal ik bespreken in het artikel hierachter, het Materiaal. Elke kunstvorm heeft weer zijn eigen specifieke gereedschappen.

Een beeldhouwer kan geen leuk beeld maken met een tandenstoker, en u kan geen was schilderijen maken zonder het juiste gereedschap. De basistechniek is heel belangrijk, zoals bij veel dingen, een goed fundament is het halve werk.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is de boodschap en vooral veel experimenteren. Uiteindelijk is het niet zo moeilijk en zult ook u een mooi schilderij kunnen maken met was.

Gebruik uw verbeelding die u ongetwijfeld zult hebben. Uw eerste abstracte schilderijen zult u wellicht niet zo mooi vinden, maar het is echt de moeite waard om deze later wat beter te bekijken.

Sommige schilderijen moet je eens goed onderzoeken waardoor er een schat aan informatie naar boven kan komen. Veel plezier en succes met uw creativiteit!

Comments are closed.