Categorie: | Geen categorie

13102 Grote kaarsen van Paraffine Wax

Geschreven: 12 januari 2017 door admin

Kaarsen gemaakt van Paraffine Wax

Deze kaarsen zijn gemaakt van parafinnine wax, dat gesmolten is in een smeltpan. Vervolgens is kaarsenverf toegevoegd en de was in een gietvorm met een kaarsenlont gegoten.

1.

Voorbereiden van de gietvorm: Duw de kaarsenlont door het gat van de kaarsenvorm. Gebruik een dun stuk bloemendraad om de lont te leiden en op zijn plek te krijgen. Leg een knoop in het nog uitstekende stuk lont, aan de onderkant van de gietvorm.

Leg zo nodig een dubbele knoop in het lont, en duw een stukje kauwgom tegen het lont, aan de onderkant van de vorm, zodat er geen vloeibare paraffine naar buiten loopt wanneer je dat in de vorm giet.

2.

Houd de kaarsenlont op zijn plek door het om een kaarsenlonthouder te knopen. Leg de kaarsenlonthouder over de bovenkant van de vorm heen.

3.

Smelt de paraffine in een smeltkroes. Plaats de smeltkroes in een waterbad in een kookpan of een pot. Wanneer de temperatuur van het kaarsvet ca. 80 ┬░ C heeft bereikt, voeg dan kaarsenverf toe. Gebruik ca. 2gr kleurstof op 2kg paraffine. Zie de instructies op de verpakking.

4.

Giet de gesmolten paraffine voorzichtig in de gietvorm. Wanneer de was hard wordt, zakt het ook een beetje in. Giet daarom na ongeveer een uur was bij. En blijf dit doen tot de vorm helemaal gevuld is.

-je kunt de kaars natuurlijk ook korter maken, door de vorm niet helemaal te vullen.

5.

Laat de was helemaal stollen voordat je de kaars uit de gietvorm haalt.

Comments are closed.