Categorie: | Geen categorie

13045 Een gedraaide armband met neon kralen

Geschreven: 23 februari 2017 door admin

Drie-in-één met neon kralen

Deze armband bestaat uit drie armbanden met neon kralen. De drie armbanden worden bijeengehouden met kettelstiften. De kettelstiften worden verborgen in kegels. De armband wordt gesloten met een karabijnsluiting.

1.

Knip drie stukken kralenrijgdraad van ongeveer 20 cm ieder. Verzamel de draden in een knijpkraal, waarbij je ook een lus maakt. Knijp de knijpkraal plat met een platbektang zoals afgebeeld.

2.

Bevestig een kettelstift aan de lus van de verzamelde koorden. Rijg een kegel op de kettelstift.

3.

Maak met een rondbektang een extra oog van ongeveer 3 mm aan de andere kant van de kettelstift, ongeveer 3 mm vanaf de bovenkant van de kegel. Draai de pin een aantal keren om zichzelf heen en duw naar beneden naar de kegel. Knip eventueel het overtollige deel af.

4.

Rijg kralen op de drie rijgdraden. Als de rijgdraden vol zijn, verzamel je de draadeinden in een knijpkraal, waarbij je weer een lus laat, voor de kettelstift. Bevestig de kettelstift en daaroverheen de kegel, zoals beschreven bij punt 3.

5.

Bevestig een karabijnsluiting met een rond bevestigingsringetje aan één kant en een stukje jasseron aan de andere kant. Door de jasseron kun je de armband verlengen, maar in principe is dit niet nodig.

Een andere variant

Rijg kralen op een stuk elastisch koord en sluit met een knoop.

Comments are closed.