Categorie: | Geen categorie

13040 Neon macramé koorden met hama kralen

Geschreven: 12 januari 2017 door admin

Sieraden met gesmolten Hama kralen

Kleurrijke sieraden met een lichte en luchtige uitstraling als stippen in de lucht. De sieraden zijn gemaakt van neon gekleurde macramé koorden met Hama kralen in diverse kleuren, die op het koord zijn gesmolten met behulp van een heet strijkijzer.

1.

Een armband met een magnetische sluiting. Knip ten minste tien stukken, elk van 25 cm, van het neon macramé koord. Bundel de koorden en zet vast aan één kant met plakband.

2.

Knip de macramé koorden aan het gebundelde eind bij en lijm deze bijgesneden uiteinden vast in een deel van een twee-delige magnitische sluiting met Super Attak secondenlijm.

3.

Stel het strijkijzer in op maximale warmte en plaats twee stukken bakpapier op een stevige ondergrond. Plaats een Hama kraal rechtop tussen de twee stukken bakpapier. Druk het hete strijkijzer op de Hama kraal (met een stuk bakpapier tussen het strijkijzer en de Hama kraal), tot de Hama kraal smelt en plat wordt.

4.

Plaats twee platgestreken kralen tussen het bakpapier aan weerzijden van het macramé koord. Gebruik het hete strijkijzer om de kralen en het koord aan elkaar te smelten – eerst van de ene kant en dan van de andere kant.

5.

Spreid de koorden en herhaal het proces van het strijken van de platte kralen in paren rond alle koorden.

6.

Wanneer alle gesmolten Hama kralen zijn gestreken op de koorden, bunder de uiteinden weer met een stuk plakband en knip de uiteinden bij. Lijm de uiteinden vast in het andere deel van de magnetische sluiting.

7.

Een lange ketting: Knip een stuk macramé koord op de gewenste lengte, smelt de Hama kralen en bevestig deze op dezelfde manier als voor de armband.

In plaats van een magnetische sluiting, kan de ketting ook gesloten worden met een Hama kraal. Rijg beide uiteinden van het koord door een kraal en smelt de kraal op het koord met een strijkijzer (vergeet het bakpapier niet). Knip eventueel bij.

Nog een voorbeeld

En nog één

Comments are closed.