Categorie: | Geen categorie

12959 Paasdecoraties van vilt

Geschreven: 14 januari 2017 door admin

Paasdecoraties van vilt

Deze twee figuren zijn geknipt uit Vivi Gade Design vilt en aan elkaar genaaid en gevuld met polyester vulling. Vervolgens is decoratie aangebracht van stroken vilt, kant, knopen en grote houten kralen. De grote figuren zijn vastgelijmd op metalen voeten. Aan de kleine figuren zijn lussen gemaakt, zodat ze kunnen worden opgehangen.

1.

Knip de vorm uit het vilt met behulp van het sjabloon. Knip ze uit in paren, binnenkant op binnenkant. zodat ze gemakkelijk aan elkaar te naaien zijn.

2.

Knip een stuk contrasterend vilt en naai het op de voorkant van de paashaas, samen met een stuk kant.  Knip zo nodig bij.

3.

Naai er een knoop op ter deoratie en houten kralen voor ogen.

4.

Naai de voor- en achterkant aan elkaar met katoengaren. Gebruik knoopsgatsteken. Laat een kleine opening voor het vullen.

5.

vul de paashaas lichtjes met vulling. Naai de opening dicht.

6.

Gebruik een bolletje polyester vulling om de staart te maken en naai deze op zijn plek.

7.

Naai een knoop voor zijn snoet en maak snorharen van stukjes wit garen.

8.

Bevestig de paashaas op een metalen voet met een beetje lijm.

9.

Bevestig een stukje draad aan de kleine vorm om deze aan op te kunnen hangen.

10.

Decoreer de ophanglus met een aantal houten kralen.

11.

Knip een bloem uit het vilt met behulp van de sjabloon en naai deze aan elkaar. Gebruik dezelfde procedure zoals beschreven voor de paashaas. Maak de bloemblaadjes met garen. Begin vanuit het midden van de bloem en breng het garen van de voorkant over de zijkant naar de achterkant en steek naald en draad van achter door het midden en leg dan de volgende lijn. Trek iedere keer goed strak. Decoreer met een knoop of kraal in het midden.

Comments are closed.