Categorie: | Geen categorie

12934 Een gevlochten leren ketting met hanger

Geschreven: 14 januari 2017 door admin

Een gevlochten leren ketting

Deze ketting is gemaakt door leerkoorden te vlechten en te sluiten met een karabijnsluiting. Een hanger is bevestigd voor decoratie.

1.

Knip 5 stukken leerkoord, van ieder 50 cm. Het is belangrijk dat ze allemaal de zelfde lengte hebben. Vouw de koorden dubbel voordat je ze, met een klein beejte Super Attack Instant Glue, monteert in een eindkap. Duw goed aan.

2.

Bevestig de eindkap op een macramé bord. Leg drie lussen over drie vingers van je linkerhand en twee lussen over twee vingers van je rechterhand. Houd je rechter wijsvinger vrij.

3.

Gebruik je rechter wijsvinger om de buitenste, linker lus over en naar beneden naar het midden te verplaatsen.

4.

Verplaats de lussen op je linkerhand. De wijsvinger van je linkerhand is nu vrij.

5.

Gebruik nu je linker wijsvinger om de buitenste, rechter lus over en naar beneden naar het midden te verplaatsen.

6.

Trek de lussen aan iedere kant stevig aan, iedere keer als de lussen verplaatst zijn. Ga door met het verplaatsen zoals hierboven aangegeven, tot de gewenste lengte van dit onderdeel van de ketting is bereikt. Deze ketting heeft een 17 cm gevlochten stuk tussen de twee eindkappen.

7.

Vorm het gevlochten deel.

8.

Knip de uiteinden bij en monteer met lijm. Knijp goed samen en bevestig met lijm in een eindkap. Smeer de lijm in de eindkap en niet op de leerkoorden. Vlecht nu een identiek stuk voor de andere kant van de ketting. Bevestig de hanger aan één kant en de karabijnsluiting aan de andere kant.

Nog een voorbeeld

Een armband

Comments are closed.