Categorie: | Geen categorie

12833 Een Ketting van Rocailles met Hanger

Geschreven: 14 januari 2017 door admin

Een ketting van Rocailles

Rocailles worden geregen aan een stuk rijgdraad. Gebruik hiervoor de kralencarrousel. Het wordt gemonteerd met spacer beads en een hanger wordt bevestigd met behulp van ronde ringetjes.

1.

Knijp een einde van de rijgdraad plat met een platbektang, zodat het gemakkelijk door het oog van de naald gaat.

2.

Vul de kralencarrousel met heel veel rocailles en houd de naald in de tegenovergestelde richting van de draairichting van de carrousel.

3.

Draai de hendel van de kralencaroussel met de klok mee en houd de naald in de tegenovergestelde richting van de draairichting van de caroussel en de naald zal zich automatisch vullen met kralen. Duw de kralen van de naald op het rijgdraad. Als een kraaltje vastzit op de naald of het draad, druk het dan fijn met een tangetje.

4.

Bevestig de spin met  twee kleine bevestigingsringen aan de zilveren ring.

5.

Zet een facetkraal op een nietstift, knip het overtollige deel af, maar laat wel een klein stukje over, lang genoeg om een lus te vormen.

6.

Monteer de facetkraalhanger aan de zilveren ring met behulp van een bevestigingsringetje.

7.

Bevestig de vaste ring aan de rocailleketting en trek een spacer kraal naar beneden (zie afbeelding).

8.

Sluit de ketting met knijpkralen. Zet een knijpkraal op elk uiteinde van het rijgdraad, gevolgd door een paar rocailles. Voer de draadeinden door de kralen van beide kanten. Trek de uiteinden aan en knijp de knijpkralen plat met een tang.

Comments are closed.