Categorie: | Geen categorie

11453 Schapen gemaakt van Silk Clay en Wood Clay

Geschreven: 14 januari 2017 door admin

Boetseren

Deze platte schapen zijn zeer gemakkelijk te maken en kunnen worden opgehangen met natuurlijk vlasdraad of op een stok gelijmd worden voor decoratie in de bloempot.

De schapevacht is gemaakt van Silk Clay. Rol een kleine, smalle worst van Silk Clay van circa 4-5 cm lang. Vorm deze tot een platte spiraal en leg deze op een plastic showtas. Herhaal dit en leg de spiralen naast elkaar. Silk Clay plakt uit zichzelf. Voer zoveel spiralen toe, totdat het schapelijf ongeveer 5×7 cm meet. TIP: laat een kleine opening tussen de spiralen aan de bovenkant als u de schapen wilt ophangen.

Kop en poten van het schaap: Vorm een driehoek van Woord Clay, druk deze enigzins plat en maak oren.
Gebruik 2 zwarte kralen voor de ogen en druk de kop op het lijf van Silk Clay. Rol kleine poten van Wood Clay en steek deze in het lijf van Silk Clay. Als het schaap op een stok gemaakt moet worden, steek dan ook de stok in het lijf. Lijm is niet nodig. Laat alles drogen op de plastic showtas. Bevestig een stuk vlasdraad voor het ophangen. Jongere kinderen kunnen i.p.v. spiralen ook kleine ballen rollen voor de wol van het schaap.

Veel plezier!

Comments are closed.