Categorie: | Geen categorie

11201 Ritmische instrumenten

Geschreven: 12 januari 2017 door admin

Maak je eigen instrument

Het lichaam en beweging staan momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Ritmische instrumenten brengen beweging en plezier. We geven u een aantal suggesties voor ritmische instrumenten die kinderen zelf kunnen maken.

We hebben ervoor gekozen om veel van de instrumenten te schilderen met pigment acrylverf. Pigment acrylverf heeft een uitstekend dekkend vermogen en kan iets worden verdund met water.  Andere verfsoorten zoals Plus Color verf en Metal A-Color kunen ook worden gebruikt. Sommige instrumenten zijn na het beschilderen ook nog versierd met Foam Clay en stukjes gescheurd papier en glitter. Gebruik je fantasie en denk na over wat voor dingen een leuk geluid maken.

Hier zijn rammelaars gemaakt van twee papieren bekertjes en gevuld met plastic korrels. De Bekers zijn aan elkaar gezet met tape en vervolgens versierd met Pigment acrylverf en Foam Clay.

De trommels zijn gemaakt van grote kartonnen dozen. De drums zijn beschilderd met Pigment acrylverf en versierd met Foam Clay. Je kunt het deksel verstevigen door er een laag A-color medium lijmlak op aan te brengen.

Er zijn ook rammelaars gemaakt van lepels en ronde tas handgrepen met bellen. De bellen zijn bevestigd met elastisch koord.

Je kunt ook muziekinstrumenten maken uit taart- en cakeblikken en andere metalen blikken. Kies voor verf met een goed dekkend vermogen zoals Pigment Acrylverf of Plus Color verf.

Comments are closed.