Categorie: | naaien-breien

13091 Een zwarte sjaal met kleurige vilten banen

Geschreven: 13 januari 2017 door admin

Een zwarte katoenen sjaal met vilten strepen

Deze zwarte, katoenen sjaal is gedecoreerd met lange plukken Merino wol in verschillende kleuren, die in de breedte zijn geplaats van kant tot kant. Vervolgens is de sjaal nat gemaakt met water en samengerold en vervilt in de droger.

1.

Knip een stuk voeringstof ongeveer 20 cm langer aan alle vier de kanten dan de sjaal. Plaats de sjaal op de voeringstof. Knip stukken Merino wol even groot als de breedte van de sjaal. Verdeel de wol in 3 of 4 stukken, in de lengte, en plaats de stukken wol op de sjaal.

2.

Leg een opgerolde natte handdoek aan ééen einde van de sjaal op de 20 cm van de voeringstof. Bevochtig de wol met warm water. Gebruik hiervoor een sproeifles.

3.

Bevochtig de voeringstof, de katoenen sjaal en de plukken Merino wol met water en roll alles op rond de natte handdoek, in die volgorde terwijl je verder gaat met het natmaken van de sjaal en de wol.

4.

Wanneer alles is opgerold, houd je de rol bijelkaar met vier of vijf elastiekjes.

5.

Plaats nu de natte rol in de droger en zet de droger op een normale droogstand voor ongeveer 30 minuten. Hierdoor gaat de wol vervilten en zet die zich ook vast op de katoenen sjaal.

6.

Rol de sjaal uit en check of de wol vervilt is en zich gehecht heeft aan de zwarte sjaal. Wanneer dit niet het geval is, herhaal je het proces van natmaken met warm water en oprollen en leg je het hele pakket nogmaals in de droger voor ongeveer 30 minuten op een normale droogstand.

7.

Vul een emmer met warm water en los daar zeepvlokken in op. Spoel de sjaal en wring goed uit.

8.

Sla met de opgerolde sjaal op de tafel om de wol te laten vilten op de sjaal en om het krimpen van de wol precies goed te krijgen. Spoel 3 x met iedere keer vers, koud water en voeg een beetje azijn toe aan het laatste spoelwater om er voor te zorgen dat alle zeep uitgespoeld is. Leg de sjaal plat te drogen. Je kunt de sjaal op een droge handdoek te drogen leggen.

Comments are closed.